Plastična i rekonstruktivna hirurgija


plasticna-i-rekonstruktivna-hirurgija

“M.C. Aesculap” obavlja kompletan program rekonstruktivnih i estetskih operacija.

Najčešće izvođene:
– liposukcija (aspiracija suvišne masti)
– dermolipektomija (uklanjanje viška kože i potkožnog tkiva)
– fejslifting (zatezanje lica)
– gornja i donja blefaroplastika (zatezanje gornjih i donjih očnih kapaka)
– rinoplastika (korekcija nosa)
– otoplastika (korekcija ušiju)
– augmentacija usana (uvećanje usana)
– lečenje alopecije (ćelavosti)
– uklanjanje ožiljaka i tetovaža
– uklanjanje tumora kože …
– rekonstruktivna hirurgija

Liposkulptura podrazumeva oblikovanje tela pomoću liposukcije onih delova tela koji imaju više masnog tkiva nego što je to estetski, i eventualno premeštanje te masti na druga mesta gde je potrebno korigovati nedostatke. Sama liposukcija inače predstavlja aspiriranje potkožne masti iz određenih regija tela pomoću posebnih kanila i aspiratora.
Kod tzv. »viseće kože« bilo kog dela tela rade se intervencije zatezanja dermolipektomijom (isecanje viška kože i masti) obično u kombinaciji sa liposukcijom čime se dobija mladalački izgled ruku, stomaka, leđa, zadnjice, bedara.
Operacije totalnog i parcijalnog fejsliftinga (zatezanja lica), pri čemu se pod totalnim podrazumeva zatezanje čela, čitavog lica i vrata, a parcijalni zatezanje samo nekih delova lica. Veoma česta intervencija je čeoni lifting koji podrazumeva zatezanje čela sa vidnim smanjenjem dubine čeonih bora ili potpunim nestankom istih. Ovom intervencijom dobijamo i podizanje obrva i kapaka na optimalni nivo čime se dobija u lepoti pogleda, a samo diskretna šminka je dovoljna da istakne lepotu očiju i kapaka koji više neće skupljati šminku u svojim naborima. Naravno, moguće je korigovati gornje kapke bez zatezanja čela ali da li će se raditi u tu svrhu samo čeoni lifting, ili gornja blefaroplastika (zatezanje gornjih kapaka) ili kombinacija zavisi od estetskih potreba pacijenata a o tome odlučuje lekar u dogovoru sa pacijentom. Donji kapci nisu ništa manje važni pa su korekcije podočnjaka bilo da su blago ispupčeni ili pak vrećasti ili nasuprot tome uvučeni veoma česte.

Korekcija kapaka

Slika: Korekcija kapaka

Rinoplastika predstavlja skup operacija koje se odnose na estetske korekcije nosa kao što su smanjenje, povećanje nosa, ispravljanje deformiteta nosne pregrade , korekcije vrha i slično a obavljaju se otvorenim ili zatvorenim pristupom.

Augmentacija usana predstavlja uvećanje usana pomoću raznih materijala, bilo da se radi o sopstvenom masnom tkivu ili mnogim savrenmenim materijalima koji takodje daju prirodan izgled a da pri tome nema resorpcije materijala posle nekog vremena kao kod masnog tkiva. Osim uvećanja moguće su i korekcije nedostataka i deformiteta usana.
Otoplastika se odnosi na operacije usmerene ka korekciji klempavih ušiju ili korigovanje oblika i veličine ušnih školjki bez obzira na postojanje klempavosti.
Ukoliko postoje želje za većim jagodicama, korigovanjem upalih obraza ili male brade itd. koristimo najsavremenije implantate poznatih firmi.

Estetska

Bavimo se i lečenjem alopecije (ćelavosti) savremenim tehnikama presađivanja kose ili korišćenjem ekspandera i režnjeva.
Uklanjanje ožiljaka i tetovaža zavisno od mesta i veličine ožiljka odnosno tetovaže vrši se na različite načine najsavremenim tehnikama koje su poznate u svetu.
Na kraju ne zaboravimo male hirurške intervencije koje se svakodnevno obavljaju. To su intervencije uklanjanja mladeža i tumora kože (u saradnji sa onkohirurgom, a sa obaveznim slanjem preparata na patohistološku analizu), hirurško lečenje uraslih noktiju, korekcije nokatne ploče itd.

ANTIAGING PROGRAM

Tretmani hijaluronskom kiselinom

1. Korekcija bora

– nazolabijalnih –od nosa do ugla usana
– marionetskih –od ugla usana nanize
– pusackih-sitne vertikalne bore na ivici usnog crvenila
– bora oko ociju
– bora na celu

2. Volumenizacija lica u vidu naglasavanja jagodica ili popunjavanja neravnina u razlicitim delovima lica

3. Korekcija usana

– povecanje volumena usana
– osvezenje usana sa i bez ivica usana
– Tretmani botoxom u cilju korekcije mimickih bora uglavnom u predelu gornje trecine lica- horizontalne bore na celu, oko ociju i izmedju obrva.
– Tretmani redukcije celulita I lokalizovanih potkoznih masnih naslaga najcesce stomaka I butina. Preporuka od 1 do 5 tretmana u razmaku od 21 dana.
– Mezoniti u cilju korekcije tonusa koze I misica lica I vrata. Preporuka od 7 do 10 niti po strani lica (klasicne niti i cog niti)

Specijalna hirurška bolnica Aesculap, prof. dr Nebojša Ivanović, hirurgija dojke, rekonstruktivna i plastična hirurgija, hirurgija štitne žlezde i onko hirurgija mladeža.

Postovi u slici

  • Karcinom dojke (stadijum bolesti, biološke karakteristike, agresivnost)
  • Aesculap na dva simpozijuma
  • Hirurgija ginekoloških tumora
  • Citostatici, propusti u primeni kod raka dojke
  • Nova metoda lečenja raka dojke
  • Aesculap foto i video album
  • Specijalistički pregledi
  • Nekoliko reči o bolnici

Obrađene oblasti