Nekoliko reči o bolnici


Naziv bolnice je po starogrčkom i rimskom bogu zdravlja, koji imaju gotovo identična imena, kao simbol svevremene brige o zdravlju čoveka …

Osnovana je 2001. godine, najpre kao ordinacija. Vremenom stiče poverenje širokog kruga pacijenata, pre svega vrhunskim nivoom medicinskih usluga i povoljnim cenama. Kao specijalna hirurška bolnica posluje od 2005. godine.

nekoliko-reci-o-bolnici

Ono što nas ističe i na čemu insistiramo su bezuslovna i visokokvalitetna primena najsavremenijih tehnika i dostignuća u tretmanu oboljenja dojke, štitaste žlezde i tumora kože, što nas svrstava u vodeće ustanove u ovoj oblasti, ne samo u Srbiji, već i mnogo šire. Neke od pobrojanih procedura se rade samo u našoj ustanovi, kao npr ultrazvučno identifikovanje nepalpabilnih tumora tokom operacije, „core needle“ biopsija pod kontrolom ultrazvuka i drugo… Ovakav pristup omogućuje hirurgiju sa mimimalnom traumom, kratkim zadržavanjem u bolnici (jedan dan čak i za operacije karcinoma dojke, štitaste žlezde, žučne kese, kile, proširenih vena…) i maksimalnim estetskim rezultatom. Pacijent se u najkraćem roku vraća uobičajenim životnim aktivnostima, sa najčešće nevidljivim ožiljkom od operacije. U tu svrhu estetski hirurg je kod nas stalni član hirurškog tima, bez obzira o kojoj operaciji je reč.

Raditi u maniru najsavremenijih svetskih trendova u hirurgiji podrazumeva i odgovarajuću tehničku podršku (oprema, instrumentarijum, šavni materijal), na šta obraćamo posebnu pažnju.

Pored ovog pravca delatnosti, u kome se trudimo da bolest ili estetski nedostatak operišemo vrhunski i na vreme, razvili smo i program stacionarnog suportivnog lečenja i nege teških bolesnika u odmaklim fazama malignih i vaskularnih oboljenja.

Bolnica je smeštena u Kumodražu, u blizini Instituta Torlak. Nadmorska visina, obilje zelenila i neprekidno strujanje vazduha stvaraju prijatan ambijent koji godi i pacijentima i pratiocima.

Osnivač bolnice je dr Nebojša Ivanović, profesor medicine na Medicinskom fakultetu Beogradskog univerziteta, doktor nauka iz oblasti onkološke hirurgije, profesor na Katedri za hirurgiju Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, član Evropske asocijacije hirurga onkologa.

Specijalna hirurška bolnica Aesculap, prof. dr Nebojša Ivanović, hirurgija dojke, rekonstruktivna i plastična hirurgija, hirurgija štitne žlezde i onko hirurgija mladeža.

Postovi u slici

  • Karcinom dojke (stadijum bolesti, biološke karakteristike, agresivnost)
  • Aesculap na dva simpozijuma
  • Hirurgija ginekoloških tumora
  • Citostatici, propusti u primeni kod raka dojke
  • Nova metoda lečenja raka dojke
  • Aesculap foto i video album
  • Specijalistički pregledi
  • Nekoliko reči o bolnici

Obrađene oblasti