Estetska hirurgija dojke


“M.C. Aesculap” obavlja kompletan program rekonstruktivnih i estetskih operacija.
Stalni popust za operacije uvećanja dojki silikonskim implantima.

Najčešće izvođene:

– augmentacija dojki (uvećanje)
– redukcija dojki (smanjenje)
– mastopeksija (podizanje i zatezanje dojki)

Augmentacija dojki je hirurška intervencija uvećanja dojki siliknskim implantatima. Pristup može biti različit u smislu da se početni hirurški rez pravi u predelu pazušne jame, oko bradavice ili ispod dojke. U svakom od ovih pristupa silikonski implantat se može postaviti ispod mišića ili ispod mlečne žlezde, sve to zavisno od želje pacijenta i procene hirurga. Ožiljak koji zaostaje nakon operacije je najčešće jedva vidljiv ili potpuno nevidljiv. Važno je napomenuti da implantat ne ometa dojenje tako da se intervencije mogu obavljati i kod žena koje nisu rađale a to nameravaju, kao i kod onih koje žele ponovo rađati i dojiti.

estetska-hirurgija-dojke

Estetska dojke

Slika: Augmentacija

„Kod uvećanja dojki najvažnije je prepoznati šta pacijentkinja intimno želi, i kakvim dojkama će biti najzadovoljnija. Ovo ponekad nije ono što ona na početku kaže, zato je neophodno s njom uspostaviti blizak kontakt i iscrpno razgovarati o svim aspektima njene odluke. Kreativnost estetskog hirurga potom pretvara želje pacijentkinje u trodimenzionalnu sliku novih dojki, i to realizuje odgovarajućim silikonskim implantima i preciznim hirurškim zahvatom…“ (moto estetskog tima Aesculap-a).

Proteza

Potpuno je netačno da silikonske proteze u dojkama mogu ometati otkrivanje tumora, ili čak izazvati pojavu istih. Naprotiv, dojke sa silikonima postaju dostupnije pregledu i eventualni tumori i se mogu mnogo ranije uočiti kod uvećanih dojki nego pre implantacije silikona. Uvećanje dojki donosi osećaj sreće i samopouzdanja kao retko koja estetska procedura, pri tom je onkološki potpuno bezbedna. Šta drugo nego da se toplo preporuči svakoj devojci ili ženi koja poželi veće i lepše grudi…“ (moto onkohirurškog tima Aesculap-a)
Rekonstrukcija dojke; posle mastektomije (uklajnjanja dojke zbog karcinoma), najčešće se obavlja umetanjem implantata. Nekada to nije lako izvodljivo, naročito kod žena koje imaju velike dojke. Da bi se dobila simetrija potrebno je postaviti veći implant koji se zbog nedostatka kože ne može postaviti odmah, već se prethodno koža i tkivo ispod nje pripreme implantacijom ekspandera, a u drugom aktu definitivna proteza. Takođe je moguće rekonstruisati dojku sopstvenim tkivom sa trbuha ili leđa, pri čemu je i estetski momemat veoma zadovoljavajući.
Redukcija dojki je smanjenje dojki, a mastopeksija zatezanje i podizanje dojki. Ove dve intervencije se često obavljaju istovremeno.

Specijalna hirurška bolnica Aesculap, prof. dr Nebojša Ivanović, hirurgija dojke, rekonstruktivna i plastična hirurgija, hirurgija štitne žlezde i onko hirurgija mladeža.

Postovi u slici

  • Karcinom dojke (stadijum bolesti, biološke karakteristike, agresivnost)
  • Aesculap na dva simpozijuma
  • Hirurgija ginekoloških tumora
  • Citostatici, propusti u primeni kod raka dojke
  • Nova metoda lečenja raka dojke
  • Aesculap foto i video album
  • Specijalistički pregledi
  • Nekoliko reči o bolnici

Obrađene oblasti